Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Fortællinger om kræft

Her på siden finder du link til et univers, hvor vi har samlet fortællinger fra kræftpatienter og pårørende, og artikler hvor vi dykker ned i forskellige områder af kræftforskningen.

Fortællinger om kræft

Fortællinger om kræft - til dig der vil have hele historien. Foto: Tomas Bertelsen

Herunder kan du se et par eksempler på fortællinger fra patienter og pårørende og artikler, der beskriver forskellige områder af kræftforskningen. Du finder alle fortællingerne her:

Fortællinger om kræft - til dig der vil have hele historien


Syv tilbagefald har frarøvet Theis en almindelig ungdom

Fortællinger om kræft

Modermærkekræft med spredning har i seks år begrænset Theis Nybo fra leve et almindeligt ungdomsliv fyldt med frihed, dating og planer for fremtiden. Når han ikke er på hospitalet, er han ofte ude at fortælle andre om livet som kræftsyg, og hvor han tidligere gruede for spørgsmål om død, svarer han i dag på alt.

Læs historien

'Jeg var nok mere bange, end jeg troede'


Fortællinger om kræft

Da Didde får konstateret brystkræft, er al fokus på hende. Ingen ser hendes 14-årige Agnete, og Didde må selv kæmpe for hjælp til sin datter. Hun savner et professionelt system, der støtter børn med syge forældre, når sorg og bekymring melder sig.

Læs historien


’Filmen knækkede’, da Monica både skulle passe arbejde og sin kræftsyge mand

Fortællinger om kræft

26-årige Monica Trebbien Bauers drømme om familie og hus blev udskudt på ubestemt tid, da hendes mand blev alvorligt syg med leukæmi og lymfekræft.

Læs historien


36-årige Cecilie fik livmoderhalskræft: 'Kom nu afsted til screening'

Fortællinger om kræft

For tre år siden fik Cecilie Stæhr Rasmussen livmoderhalskræft, efter at hun i flere år havde ignoreret invitationerne til screening. Nu opfordrer hun andre kvinder til at komme afsted, fordi 'konsekvensen kan være stor.'

Læs historien


'Oven i min egen dybe sorg skulle jeg sørge for fire børn, der havde mistet deres mor'

Fortællinger om kræft

Midt i sorgen over sin kones død oplever Fritz Blikdal, at det er umuligt at få den hjælp fra kommunen, som hans fire børn har brug for. For systemet er slet ikke gearet til at gribe børn, når de bliver pårørende. 

Læs historien


Immunterapi: En revolution i kræftbehandlingen, men nogle får bivirkninger

Fortællinger om kræft

De seneste år har immunterapien fundet sin plads som en ny og vigtig søjle i behandlingen af kræft. I stedet for at rette behandlingen direkte mod kræftcellerne, hjælper immunterapien kroppens immunforsvar til at bekæmpe dem. Immunterapien har givet nye behandlingsmuligheder for en stor gruppe kræftpatienter, men der kan også være bivirkninger.

Læs historien


Kræftramte Esben Dalgaard:
Gå til lægen med mistænkelige modermærker

Skuespiller Esben Dalgaard havde modermærkekræft i 2012 og blev erklæret kræftfri. Men nu er kræften vendt tilbage og har spredt sig. Den 45-årige familiefar opfordrer andre andre til at holde øje med modermærker og gå til lægen ved mindste mistanke. Og midt i den svære situation holder han fast i at leve livet - på godt og ondt.

Læs historien