Gå til sygdomsliste

  • Leverkræft

    Leverkræft

    Symptomer, behandling, undersøgelser, diagnose og årsager

Behandling af leverkræft

Behandlingen af leverkræft afhænger af, hvor udbredt kræften er. I de tidlige stadier kan man blive opereret. Hvis leverkræften er mere udbredt, er der andre muligheder for behandling.

Behandling af leverkræft

Symptomer på leverkræft

Vægttab eller træthed kan være nogle af de første symptomer. Man kan også få smerter i højre side under mellemgulvet eller gulsot.

Symptomer på leverkræft


At leve med leverkræft

Alvorlig sygdom påvirker ens hverdag og kan føre mange tanker og følelser med sig. Læs her om reaktioner, familieliv og arbejde – og find gode råd til kost og motion.

At leve med leverkræft

Leverkræft eller spredning til leveren?

Leverkræft er kræft, der er opstået i selve leveren. Kræft, der har spredt sig til leveren fra en anden kræftsygdom, kaldes levermetastaser. Levermetastaser og leverkræft er to forskellige sygdomme. Læs her, hvis du har en kræftsygdom, der har spredt sig til leveren:

Levermetastaser


Diagnose og stadieinddeling af leverkræft

Diagnosen leverkræft kan stilles på basis af en scanning eller vævsprøve. Leverkræft inddeles i stadier alt efter, hvor udbredt sygdommen er.

Diagnose og stadieinddeling af leverkræft

Undersøgelser ved leverkræft

Ved mistanke om leverkræft bliver man som regel undersøgt med ultralydsscanning og eventuelt CT- eller MR-scanning. Der kan også blive taget blodprøver.

Undersøgelser for leverkræft

Opfølgning efter behandling for leverkræft

Efter du er færdig med din behandling for leverkræft, bliver du tilbudt at gå til kontrol i en periode.

Opfølgning ved leverkræft


Tilbagefald ved leverkræft

Risikoen for, at leverkræft vender tilbage, afhænger af sygdommens stadium før behandling, og hvilken behandling man tidligere har fået. 

Tilbagefald ved leverkræft

Statistik om leverkræft

Leverkræft opstår hos cirka 410 personer om året i Danmark. Se statistik for, hvor mange der lever med sygdommen, og hvor mange der dør af den. 

Statistik om leverkræft

Mere viden om leverkræft

Her finder du relevante links, hvis du vil læse mere om leverkræft. 

Links om leverkræft


Årsager til leverkræft

Årsagen til leverkræft er oftest ukendt, men visse andre leversygdomme øger risikoen for at udvikle leverkræft. Højt alkoholforbrug, overvægt, rygning, visse kemikalier og ioniserende stråling øger også risikoen. Læs mere om mulige årsager:

Årsager til leverkræft

Online samtalegrupper

Kræftens Bekæmpelse tilbyder online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte, uanset hvor i landet du bor. Læs om grupperne, og hvordan du tilmelder dig her - det er også er muligt at komme med ønsker til grupper, der endnu ikke findes på listen:

Online samtalegrupper

Mød andre på cancerforum

Del dine tanker og erfaringer med andre patienter og pårørende i gruppen 'Leverkræft' på cancerforum.

Cancerforum.dk