Gå til sygdomsliste

  • Hjælp og viden

    Behandling for kræft

    Viden om behandling og bivirkninger, behandlingssteder og pakkeforløb

Om forskellige behandlinger

Behandling for kræft er ofte operation, kemoterapi eller strålebehandling, eller en kombination af flere typer af behandling.

Behandlingsformer

Pakkeforløb og ventetider

Ved mistanke om kræft skal du henvises til et såkaldt pakkeforløb, hvor tidsfrister for undersøgelser og behandling på forhånd er planlagt og booket. De maksimale ventetider for undersøgelser og behandling er beskrevet i pakkeforløbene for de enkelte kræftsygdomme.

Pakkeforløb og ventetider

Bivirkninger efter behandling

Få gode råd til, hvad du kan gøre ved bivirkninger som f.eks. træthed, føleforstyrrelser og åndenød.

Bivirkninger og senfølger


Alternativ behandling

Mange kræftpatienter vælger at bruge alternativ behandling – oftest som supplement til lægernes behandling. Få gode råd, før du går i gang med alternativ behandling:

Alternativ behandling

Forsøgsbehandling

I forsøgsbehandling undersøger man nye lægemidler og nye måder at behandle på. Læs om forskellige typer forsøgsbehandling og se, om der findes en forsøgsbehandling til din sygdom:

Forsøgsbehandling


Find behandlingssted

Behandlingssteder for kræft

At være patient

Læs om samtalen med lægen, om dine rettigheder, og om hvad du kan gøre for at undgå fejl og komplikationer i forløbet.

Mød sundhedsvæsenet

Behandling i udlandet

Her kan du læse om, hvornår du har ret til gratis behandling i udlandet. Du kan også finde råd og vejledning, hvis du overvejer at tage til udlandet og få en bestemt behandling for egen regning.

Behandling i udlandet


Ny kræftmedicin

Få indblik i mulighederne for at få adgang til ny kræftmedicin, der  ikke er standardbehandling på danske sygehuse. Og se liste over lægemidler der er godkendt til behandling, men ikke er standardbehandling i Danmark.

Ny kræftmedicin

Kvindelig læge taler med kvindelig patient

Eksperimentel behandling

Hvis du har kræft, og lægen ikke kan tilbyde mere behandling, kan eksperimentel behandling være en mulighed. Læs om eksperimentel behandling, og hvordan du ansøger:

Eksperimentel behandling

Behandling hvis du er udlandsdansker

Hvis du er dansk statsborger og bor i udlandet, har du som udgangspunkt ikke ret til planlagt behandling i Danmark. Undtagen hvis du har ret til det særlige sundhedskort:

Behandling hvis man er udlandsdansker


Behandling og evnen til at få børn

Hvis du skal have behandling for kræft, der kan nedsætte evnen til at blive gravid eller far til et barn, kan du få frosset sæd, befrugtede æg, ubefrugtede æg eller æggestokke ned.

Behandling og evnen til at få børn

Information om din medicin

Her finder du links til hjemmesider, hvor du kan læse mere om din medicin og bivirkninger i et sprog, der er målrettet patienter og pårørende:

Information om din medicin