Gå til sygdomsliste

logo - Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden
Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.


Drik mindre alkohol

Kræftens Bekmpelse har en række kampagner og indsatser, der fokuserer på at mindske danskernes alkoholforbrug. 

Fuld af liv

'Fuld af liv'-kampagnen er et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden. Kampagnen skal bidrage til at udsætte alkoholdebuten, reducere alkoholindtaget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Besøg 'Fuld af liv' hjemmeside her

Facebook.com/fuldafliv

Gymnasier Fuld af liv

Med 'Gymnasier Fuld af liv' har Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden samarbejdet med Statens Institut for Folkesundhed om at finde ud af, hvad der er evidens for, og hvad der virker i praksis, når gymnasier skal ændre deres alkoholkultur.

Besøg Gymnasier fuld af liv her

Alkoholdning

Alkoholdning er Kræftens Bekæmpelses og Trygfondens forældreunivers, der henvender sig til forældre til unge. Målet er at inspirere forældre til en bedre dialog med deres unge om alkohol. 

Besøg Alkoholdning her

Rapport om forældres betydning for deres børns alkoholforbrug

'Fuld af liv'-kampagnen har udgivet en rapport om forældres betydning for deres børns alkoholforbrug. Rapporten bygger på videnskabelig litteratur fra perioden 1993-2015. Rapporten omhandler 9 forskellige områder, herunder blandt andet betydningen af forældres eget alkoholforbrug, regler og kommunikation om alkohol.

Finde denne og andre rapporter her.

Respekt-kampagnen hos Alkohol & Samfund

RESPEKT - til dem der har gjort noget ved deres alkoholproblem

Alkohol & Samfund sætter med Respekt-kampagnen fokus på, at det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem. Derudover gør den nye kampagne opmærksom på, at man kan finde mange tilbud om alkoholbehandling hos kommunen, hvis man selv eller en pårørende har problemer med alkohol.

Hope.dk er en del af kampagnen, og på siden er de mange forskellige tilbud om alkoholbehandling samlet. Her er det også muligt at finde direkte kontakter til kommunernes alkoholrådgivninger.

Læs mere om kampagnen her.

 


Undervisningsmateriale - OM ALKOHOL

Undervisningsmaterialet - OM ALKOHOL

OM ALKOHOL er det nye tværfaglige undervisningsmateriale til elever i 7.-9. klasse. Materialet er bygget op omkring fagtekster, avisartikler, film, quizzer, opgaver og forsøg.

Læs mere om det gratis undervisningsmateriale her

"Anbefales på det varmeste"

Fagbladet Folkeskolen har anmeldt Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens undervisningsmateriale OM ALKOHOL, og skriver bl.a.: "Materialet er tværfagligt, engagerende og vigtigt og gør brug af interaktive medier og nutidige pædagogiske principper - helt uden formaninger."

Læs hele anmeldelsen på Folkeskolen.dk


Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag 'Fuld af liv'.

Ambitionen er at starte en dialog om alkohol med unge danskere, så vi sammen kan skabe en sundere alkoholkultur i Danmark.

Selvfølgelig fordi alkohol er kræftfremkaldende, men også fordi det samtidig giver en masse andre fordele at drikke lidt mindre - og være fuld af liv i stedet!

Facebook.com/fuldafliv

Fuld af liv logo